Thursday, 1 August 2013

Amanat Shaikh Muhammad Ali as-Sobuni kpd rakyat MALAYSIAIsu sebenar yg berlaku di Syria.. kedatangan Ulama' (Sheikh Muhammad Ali al-Sabuni Syria) di UKM, mEnerangkn keadaan saudara kita di sana.. BESARNYA FITNAH SYIAH LAKNATULLAH!!

Syeikh mengatakan ada 3 sebab negara Syria lebih DIUTAMAKAN dari Palestine untuk jihad:

1)Beliau mengatakan keadaan di Syria lebih teruk dari Palestine.. Umat Islam telah ramai dibunuh dgn kejam.. Banding dgn Palestine, walau bertahun2 telah dijajah dizalimi, IBARAT kematian rakyat palastine 60 ribu org DALAM tempoh 60 tahun..

Tapi di Syria.. 60 ribu yg telah TERKORBAN dgn HANYA TEMPOH 2 TAHUN kekejaman berlaku.. tapi itu baru yang diwar2kn.. yg ditulis.. tapi disebaliknya ada lagi kematian yg tidak direkod berpuluh2 ribu lg kematian..

2) Sebab telah keluarnya fatwa dari ulama-ulama seluruh dunia, mereka bERdasarkn Quran dan Sunnah melihat keutamaan negara Syria tu yg istimewa.. dimana bumi Syria adalah bumi Dimasyh: tempat Nabi Isa akan turun nanti, Syam Syria.. dan Imam Mahdi mengikut dalil al-Quran..

3) Jadi jihad di negara Syria kerana bantu syria ibarat bantu Palestine.. tapi isu di Syria ramai org tak tahu bErbanding dgn Palestine.. di Syria tidak dibenarkan diwar2kan sgala mklumat, tiada media..tidak benarkan bantuan masuk pun.

kata sheikh, "tiada satu pun masjid di syria yg tidak dibom!", masjid di hina..org Syiah mencabuli wanita ahli sunnah dlm masjid.

di SYria tiada Hospital untuk bantu org Sunnah.. jika mereka dibom,mereka dibiarkn macam tu je..kesakitan hingga mati. si emak tak boleh tolong dan akan rahsiakn kematian ahli keluarganya, jika tidak akn ditangkap dn dibunuh juga..

SYIAH buat kekejaman sbb dia brpegang bahawa halal darah ahli sunnah wal jamaah.. mereka percaya jika dpt sembelih ahli sunnah, darahnya di bumi ni..akan dpt bangkitkn ketua mereka nanti iaitu: al Masih ad Dajal laknatullah!!!

‪#‎Ulama‬ TU PESAN: , mereka taknak bantuan hanya duit sbb bukan boleh bawa masuk di syiria, bukan hanya doa kita2 je.. tapi beliau PESAN: sampaikanlah kepada yg lain.. ambil tahu cakna tentang negara Syiria, agar semua tahu dn brsatU

‪#‎BERSEMANGAT‬..... SEBARKAN SAUDARAKU.........ALLAHUAKBAR

No comments: