Thursday, 29 November 2018

SEJARAH DAN ASAL USUL AGAMA BERKONSEPKAN TRINITY

Image may contain: 1 person, outdoor
(Gambar) Patung Firaun dan tiang Obelisk yg penuh dgn lambang sihir dan Salib.
Atas permintaan seorang hamba Allah yg ingin tahu asal usul agama kristian dan kaitannya dgn Namrud, Firaun, ILM & FM. sy akan cite serba sedikit..
Bagaimana sejarahnya keturunan Nabi Ibrahim yg sangat mulia dan bapa kepada para nabi ini boleh tersesat? Dan apa hubungannya dgn ajaran Firaun?
Bagaimana mereka merosakkan ajaran2 agama yg monoteistik (satu Tuhan) seperti ajaran nabi Isa dirosak dgn konsep Trinitinya dan menyamakan makhluk ciptaan-Nya dgn Tuhan, setelah berhasil menyesatkan masyarakat lalu apa tujuan mereka sebenarnya?
Bagaimana mereka menyesatkan umat Islam juga dgn ajaran syiah,wahabi, ahmadiyah qadiyani, Fahaman Liberalisme, pluralisme/semua agama adalah sama, Sekularisme dan lain2?
Bagaimana kita boleh mengalahkan musuh walhal definisi musuh pun kita tidak tahu? Kita akan mencuba membongkar suatu gerakan sgt berbahaya namun luar biasa halusnya yg asalnya adalah dari ajaran sesat Fir’aun.
Fir’aun telah beribu-ribu tahun meninggal dunia tapi tidak dgn ajarannya.
Fir’aun ini telah belajar banyak perkara dari Iblis/jin kafir/Lucifer yg membantunya, dari ilmu pengetahuan sampai konsep ke-Tuhanan sehingga dengan tipu dayanya telah berhasil mengajak Firaun dan para pengikut setianya bahkan sampai saat ini kearah kesesatan yg boleh dilihat dgn mata kasar tanpa kita sedari!

Dahulu, yahudi dan kristian bermusuhan... Sekarang, ada 'pakatan sulit' Yahudi & Kristian bersatu sepertimana yg diceritakan dalam surah Al Maidah ayat 51.
Ini adalah tanda akhir zaman.
Mereka sebenarnya bukan sembah Tuhan tapi sembah syaitan. (tak termasuk yg betul2 ikut ahli kitab)
Mereka terdiri dari Korupted Jews & the Vatican yg bunuh Nabi Isa dan create agama kristian sekaligus menyesatkan pengikut Nabi Isa AS.
Kemudian mereka jajah semua negeri utk wujudkan system Dajjal seluruh dunia. Misi ini bermula sejak beribu2 tahun lalu. Sejak Knight Templar (tentera salib) jumpa kitab sihir bawah masjid Al-Aqsa dan membina Negara England.
System Dajjal (New World Order) sekarang adalah system yg seluruh dunia guna pakai dari semua aspek kehidupan (setelah mereka berjaya menjatuhkan empayar Islam) tak kira dari segi pendidikan, hospital, kewangan, perundangan, sosial dan lain2.
Tujuan utama : Strip the world from religious believe. (buang kepercayaan agama dari dunia) yakni kalau boleh semua orang athies. Jangan sembah Tuhan (Allah) dan enjoy hidup sepuas2nya. Ini adalah misi Syaitan.
So, Korupted Jews (Zionis) & the Vatican (diketuai Pope) adalah pemerintah dunia sekarang. Mereka ini adalah tentera Dajjal yg membina New World Order menjalankan misi Syaitan kepada umat manusia di akhir zaman. (juga menakluk Palestin untuk membina Temple of Solomon dan memerintah dunia dari situ)
Apa sahaja yg mereka inginkan pasti akan mereka dapat (dgn izin Allah), hanya dgn meletakkan Lucifer dan Dajjal di dalam hati mereka, serta melakukan apa yg mereka suruh, maka jika mereka inginkan itu semua, maka termetrailah perjanjian mereka dgn Iblis.

PENYEMBAH IBLIS
Peyembah Lucifer, bukan hanya anti kpd agama islam, mereka juga turut di gelar Illumunati dan Anti Christ, anti kepada setiap ajaran yg bertuhan kan Allah Swt. Oleh itu, antara misi utama mereka adalah utk membuat agar manusia dimuka bumi ini tidak percaya akan kewujudan Allah, malaikat, dan Iblis.
Yang ke dua, mengubah kitab Injil secara senyap dan tanpa ada manusia lain yg tahu mengenainya.
Selepas pembunuhan yg paling besar dalam sejarah manusia, iaitu Ops pembunuhan Nabi Isa A.S, mereka yg menganut ajaran kristian pada masa itu dibawa dan dijadikan hamba oleh kerajaan Babylon yg pada masa itu adalah penyembah Lucifer (Iblis)
Di Babylon lah para cerdik dlm kerajaan Lucifer itu yg boleh dikatakan semua diantara mereka merupakan askar kepada dajjal ini mengubah kitab Injil dan meyerahkan ia semula kepada penganut kristian pada masa itu.
Hanya sebilangan kecil di antara penganut ajaran kristian sahaja yg sedar tentang pemalsuan kitab injil ini, itu pun kerana mereka yg sebilangan kecil ini merupakan penganut ajaran kristian sebenar dan menghafal setiap apa yang ada di dalam kitab Injil yg asal itu.
Antara perkara yg paling besar mereka ubah pada masa itu adalah, penganut kitab Injil di sarankan untuk pergi ke gereja pada setiap hari ahad, di dalam bahasa English hari ahad di namakan sebagai Sunday.
Pada zaman pemerintahan Firaun, mereka adalah penyembah matahari, dan Firaun juga di anggap sebagai anak tuhan matahari. Simbol2 Illuminati juga terdapat pada setiap gereja. Kejadian ini semua adalah akibat dari kedatangan Samiri di Mesir suatu masa dahulu.
Oleh kerana peristiwa ini, di dalam bible juga menyaran agar masyarakat kristian hadir ke gereja pada hari Ahad yang dikenal pasti utk menghormati Sun Day sehinggalah ke hari ini.

p/s: Bekas tentera US yg telah memeluk Islam (Jerry D Gray) mendedahkan bahawa Illuminati mengubah isi kandungan kitab Bible setiap dua tahun sekali..
Rahsia ini didedahkan dlm bukunya bertajuk The Final Chapter.
Kebenaran ini juga diakui oleh dua orang bekas paderi Vatican iaitu Malachi Martin dan Alberto Rivera.
Malachi Martin mendedahkan rahsia Gereja Syaitan Vatican ini di dalam bukunya yg bertajuk Windswept House.
Manakala Alberto Rivera mendedahkan di dalam bukunya yg bertajuk The Society Of Jesus and the Betrayal of the Roman Catholic Church.

Pengikut2 Firaun mengubah isi kandungan kitab Taurat -----> Talmud, Injil ----> Bible :
“Maka kecelakaan besarlah bagi orang-orang yang menulis Al-Kitab dengan tangan mereka sendiri, (lalu mengubah Kalam Allah dengan rekaan-rekaan mereka), kemudian mereka berkata: “Ini ialah daripada Allah”, dengan tujuan untuk memperoleh keuntungan yang sedikit dengan perbuatan itu. Maka kecelakaan bagi mereka, akibat dari apa yang ditulis oleh tangan mereka sendiri, dan kecelakaan bagi mereka, akibat dari apa yang mereka kerjakan.” (Surah Al-Baqarah 2; Ayat 79).
“Apakah kamu masih mengharapkan mereka akan percaya kepadamu, Padahal sekumpulan daripada mereka mendengar firman Allah, kemudian mereka mengubah dan memutarkan maksudnya sesudah mereka memahaminya, sedang mereka mengetahui (bahawa perbuatan itu salah)?” (Surah Al-Baqarah 2; Ayat 75).
“Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan (meminda atau mengubah) apa-apa keterangan Kitab Suci yang telah diturunkan oleh Allah, dan menjualnya dengannya keuntungan dunia yang sedikit faedahnya, mereka itu tidak mengisi dalam perut mereka selain dari api neraka, dan Allah tidak akan bercakap kepadanya di hari kiamat dan tidak akan mensucikan mereka (dari dosa)dan bagi mereka azab seksa yang cukup pedih.” (Surah Al-Baqarah 2; Ayat 174).
“Wahai Ahli Kitab, janganlah kamu melampaui batas dalam agamamu, dan janganlah kamu mengatakan terhadap Allah kecuali yang benar. Sesungguhnya al-Masih Isa putera Maryam itu, adalah utusan Allah dan (yang diciptakan dengan) kalimat-Nya yang disampaikan-Nya kepada Maryam, dan (dengan tiupan) roh dari-Nya. Maka berimanlah kamu kepada Allah dan rasul-rasul-Nya dan janganlah kamu mengatakan : “(Tuhan itu) tiga”, berhentilah (dari ucapan itu). (Itu) lebih baik bagimu. Sesungguhnya Allah Tuhan Yang Maha Esa, Maha Suci Allah dari mempunyai anak, segala yang di langit dan di bumi adalah kepunyaan-Nya. Cukuplah Allah menjadi Pemelihara.” (Quran, an-Nisa: 171)

“Sesungguhnya kafir lah orang yang mengatakan bahawa Allah adalah salah satu dari yang tiga. Padahal Allah hanya Satu!”(Quran, al-Maidah: 73)
“Dan mereka berkata “Allah punya Anak” sesungguhnya kamu yang berkata demikian telah mendatangkan sesuatu hal yang sangat mungkar, hampir-hampir langit pecah kerana ucapan itu dan bumi terbelah dan gunung-gunung runtuh karena (mereka) telah menuduh Allah mempunyai Anak, adalah hal aneh bahwa Allah mempunyai anak” (Quran, Maryam: 90)

“Dan Kami tidak menurunkan kepada kamu Al-Quran melainkan supaya kamu dapat menjelaskan kepada mereka apa yang mereka perselisihkan itu dan menjadi petunjuk dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.” (Surah An-Nahl 16; Ayat 64).

Copy and paste: FB Info Akhir Zaman
29.11.2018: 4.26 pm

KENAPA ILM SAMBUT HARI KRISMAS?

Image may contain: night, christmas tree, tree and outdoor
(Gambar) Perayaan pokok krismas yg diadakan di Rockefeller Center, New York.
Lihatlah pokok krismas yg bergemerlapan dan sambutan yg penuh meriah. 
Sila perhatikan di puncak pokok tersebut, apa yg anda dapat lihat?

Ya, Matahari yang bersinar / Illuminate.
Adakah pokok krismas itu digunakan utk memperingati Hari Lahir Yesus, atau adakah ianya utk memperingati pokok Evergreen yg tumbuh setelah kematian Namrud / Nimrod dan menjadi pujaan isteri merangkap ibunya iaitu Semiramis dan digunakan utk memperingatinya dari dulu hingga kini?
Simbol matahari bersinar / illuminate di puncak pokok krismas. Maka tidak hairanlah jika Illuminati juga menyambut KRISMAS, kerana walaupun jika ada mereka mengatakan bahawa Jesus yg diingati, sebenarnya bukan Jesus yg diperingati oleh mereka, tetapi Namrud.
Di setiap musim Krismas akan kedengaran lagu2 atau hymne: "Silent Night" atau "Holy Night" yang sgt akrab dgn tema pemujaan terhadap Ibu dan Anak, iaitu Semiramis & Namrud..
Upacara ini berasal dari cara2 pemujaan yg dikenali sbg "Chaldean Mysteries" (Misteri Kaldea) berasal dari ajaran Semiramis, isteri Nimrod yg juga Ibu Nimrod.
Kemudian adat ini dilestarikan oleh para penyembah berhala secara turun-temurun hingga skrg dgn wajah baru yg disebut Kristian.
Biasanya matahari menghilangkan diri hingga sampai 25 Disember, oleh itu orang2 Pagan merayakan “Hari Kelahiran Kembali” tuhan matahari mereka. Serentak itu pula pokok2 daun tirus dijadikan simbol persembahan kepada tuhan mereka.
Apabila matinya raja Namrud, mereka diajar pula bahawa roh Namrud akan datang semula pada tiap-tiap 25 Disember sebagai “Santa Claus” utk meletakkan hadiah2 diatas pokok tirus itu. Panggilan Santa ini sebenarnya adalah nama kepada “tuhan wira’
Krismas dan Paskah adalah hari cuti Pagan.

KRISMAS DAN KAITANNYA DGN NAMRUD & SEMIRAMIS
Raja Namrud bin Kan’an bin Kusy bin Sam bin Nuh amat terkenal sebagai seorang raja yg mengaku sebagai tuhan dan menentang ajaran Tauhid Nabi Ibrahim a.s.
Dan Namrud lah org yg cuba utk membakar hidup2 Nabi Ibrahim a.s kerana menentangnya dan tidak mengakui bahawa dia adalah tuhan. Kisah Namrud ini disebut dengan jelas di dalam Al Quran.Surah Al baqarah : Ayat 258
Namrud mengahwini ibu kandungnya sendiri yg bernama Semiramis. Setelah Namrud meninggal dunia, ibu yg merangkap sebagai isteri tersebut menyebarkan ajaran bahawa Roh Namrud tetap hidup selamanya, walaupun jasadnya telah mati.
Dia membuktikan ajarannya dgn adanya pohon Evergreen yg tumbuh dari sebatang kayu yang mati, yg ditafsirkan oleh Semiramis sebagai bukti kehidupan baru bagi Nimrod yg sudah mati.
Untuk mengenang hari kelahirannya, Namrud selalu hadir di pohon Evergreen ini dan meninggalkan bingkisan yg digantungkan di ranting2 pohon itu.
25 Disember itulah hari kelahiran Namrud. Dan inilah asal usul pohon Natal yg dirayakan oleh orang2 Kristian pada Hari Krismas.
Walaupun dikatakan bahawa Semiramis ialah seorang perawan ketika melahirkan Namrud, dia juga kemudiannya melahirkan seorang lagi anak selepas Namrud mati. Anak itu bernama Tammuz dan dia mengatakan anak itu adalah jelmaan semula Namrud.
Tammuz diberi gelaran ‘Orion‘ yg bermaksud ‘benih seorang wanita’. Semiramis mula dikenali sebagai ‘Ibu perawan’, ‘Ibu suci’ dan ‘Dewi dari syurga’. Dan bermulalah penyembahan terhadap Semiramis dan anak tuhan.
Melalui pengaruh dan pemujaannya kepada Namrud, Semiramis dianggap sebagai ‘Ratu Langit’ oleh rakyat Babylon. Dengan berbagai julukan, akhirnya Namrud dipuja sebagai ‘Anak Suci dari Syurga’. Melalui perjalanan sejarah dan pergantian generasi dari masa ke masa, dari satu bangsa ke bangsa lainnya, penyembahan berhala versi Babylon ini berubah menjadi Messiah Palsu yg berupa dewa Baal, anak dewa Matahari.
Agama itu berpindah ke Mesir selepas kejatuhan kerajaan Babylon. Di sana mereka menyembah Isis dan anaknya Osiris (dikenali juga sbg Horus).
Dewa-dewi itu mempunyai nama dan asal yang sama. Nama Osiris sama makna dgn Orion iaitu ‘benih seorang wanita’.
Kemudiannya , ajaran penyembahan berhala ibu dan anak itu tersebar ke serata tempat lain pula. Di Asia bernama Cybele dan Deoius.
Dalam agama Pagan Roma disebut Fortuna dan Jupiter. Bahkan di Yunani, China, Jepun, Tibet boleh ditemui adat pemujaan terhadap dewi Madonna.

PATUNG STATUE OF LIBERTY ADALAH IBU NAMRUD
Patung Statue of Liberty merupakan lambang kepada Semiramis yg membawa obor cahaya, kononnya obor cahaya itu ialah roh anaknya Namrud yg sentiasa berada di dunia ini. Statue of Liberty bukan sahaja ada di Amerika Syarikat, tetapi juga di Perancis, Austria, Germany, Italy, Japan, China, Brazil and Vietnam.
Dan simbol seperti Statue of Liberty ada dalam logo Columbia Pictures yg mana ianya adalah sebahagian dari Columbia TriStar Motion Picture Group, yg dimiliki oleh Sony Pictures Entertainment.
Sony Pictures Entertaintment dimiliki oleh Keluarga Rothschild..

25 DISEMBER ADALAH TARIKH KELAHIRAN NAMRUD
Sebenarnya 25 Disember telah disambut sejak sebelum dari kelahiran Nabi Isa a.s. lagi bagi memperingati ulang tahun kelahiran dewa Matahari mengikut mitos kepercayaan masyarakat Romawi (Rom) kuno.
Oleh sbb agama Kristian telah diterima oleh kerajaan dan rakyat Romawi pada kurun ke-4 Masihi, maka perayaan pada 25 Disember tadi telah diadaptasi mnjadi perayaan Krismas kerana pemuka2 agama Kristian ingin menjaga hati org2 Romawi yang baru menerima agama tersebut.
Akhirnya, pada tahun 350 Masihi Pope Julius 1 (337 – 352M) telah mengistiharkan secara rasminya yg perayaan Krismas adalah hari suci bagi gereja Katholik.
Dalam The Encyclopedia Americana, di bawah tajuk “Christmas”, ada mengatakan:
CHRISTMAS, the ‘Mass of Christ’— In the 5th century the Western Church ordered it to be celebrated forever on the day of the old Roman feast of the Birth of Sol (the Sun) —. Among the German and Celtic tribes, the Winter Solstice was considered an important point of the year, and they held their chief festival of Yule to commemorate the return of the burning-wheel (the sun).”4
Krismas, hari “Misa Kristus” — Pada abad ke-5, Gereja Barat mengarahkan bahawa ia diraikan utk selamanya pada hari perayaan Rom kuno utk menyambut hari kelahiran Sol (matahari) — Di kalangan puak2 Jerman dan Celtic, Solstis musim dingin dipercayai sbg tarikh tahunan yg penting, dan mereka mengadakan perayaan utama Yule utk memperingati kepulangan roda yg terbakar (Mahatari).
Sambutan hari Krismas bukanlah berasal dari ajaran agama Kristian itu sendiri, tetapi telah diadaptasi dari kepercayaan karut Romawi kuno.
Tarikh 25hb Disember bukanlah tarikh kelahiran Nabi Isa a.s,
melainkan berupa lanjutan dari amalan paganisma sejak 2000 tahun sebelum kelahirannya.

Nabi Isa tidak lahir 2000 tahun yg lalu sebagaimana yg dipercayai umum, tetapi pada tahun 4 sebelum masehi diawal musim buah, bukannya di musim dingin. Selain dari itu hari dan bulan tidak ada siapa yg dpt menentukannya kecuali Allah SWT..

KETURUNAN NAMRUD HINGGA KINI
Keturunan Namrud itu sebenarnya masih berterusan sehingga sekarang. Setelah banyak dikaji dan diakui sendiri oleh orang2 yg dikaji itu maka terbuktilah bahawa salah satu keturunan yg berada di dalam Illuminati ialah keturunan dari Raja Namrud, dan mereka ialah keturunan Rothschild (Rothschild Bloodline).
Dan keturunan2 lain iaitu Astor, Bundy, Collins, DuPont, Freeman, Kennedy, Li, Onassi, Rockefeller, Disney, Russell, Van Duyn, Merovingian (kerabat diraja British) dan Reynolds. Maka kerana itulah mereka mahu menguasai dunia ini di bawah pemerintahan mereka sebagai menyambung tradisi keluarga2 mereka dahulu.

OBELISK DI VATICAN CITY
Obelisk juga simbol kpd tuhan matahari iaitu Amon Re/ Ra. Maka mengapa di Vatican City pun ada didirikan simbol kepada tuhan matahari yg disembah oleh org2 Mesir Kuno?
Maka bukan sahaja Hari Ahad (SUN DAY) yg telah diputarbelitkan oleh Illuminati terhadap Kristian, agar menjadikannya hari suci sedangkan Hari Ahad itu adalah hari suci orang2 menyembah tuhan Matahari. Obelisk juga di antara satu tanda dan tipudaya mereka.

ILLUMINATI UBAH ISI KANDUNGAN BIBLE
Bekas tentera US yg telah memeluk Islam (Jerry D Gray) mendedahkan bahawa Illuminati mengubah isi kandungan kitab Bible setiap dua tahun sekali..
Rahsia ini didedahkan dlm bukunya bertajuk The Final Chapter.

Kebenaran ini juga diakui oleh dua orang bekas paderi Vatican iaitu Malachi Martin dan Alberto Rivera.
Malachi Martin mendedahkan rahsia Gereja Syaitan Vatican ini di dalam bukunya yg bertajuk Windswept House.
Manakala Alberto Rivera mendedahkan di dalam bukunya yg bertajuk The Society Of Jesus and the Betrayal of the Roman Catholic Church.

POPE VATICAN HINA ISLAM
Pope Benedict XVI pernah memberi syarahan yg menimbulkan kemarahan umat Islam pada 12 September 2006 di Universiti Regensburg, Jerman.
Antara kata2nya yg begitu sensitif berbunyi;
“Show me just what Muhammad brought that was new and there you will find things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached.”
“Tunjukkan padaku apa yg dibawa oleh Muhammad suatu yg baru, dan kamu akan dapati tiada apa2 melainkan kejahatan dan tidak perikemanusiaan, seperti menyuruh agar menyebarkan dengan pedang pegangan yg diajarnya“.
Copy and paste: FB Info Akhir Zaman
29.11.2018: 4.14 pm

Monday, 26 November 2018

Kebangkitan Islam:

Konsep pemerintahan ideal utk umat Islam yg diredhai Allah ada 3: iaitu sistem nubuwwah, khilafah dan monarki Islam.
Buktinya adalah kerajaan Islam yg dibangunkan melalui sistem tersebut dipelihara oleh Allah hingga ianya mampu bertahan hingga 1200 tahun lebih. 
Melalui sistem inilah maka Allah kembangkan Islam hingga ke 2/3 dunia.

Dikala itu dakwah, jihad dan khilafah dijalankan oleh umat Islam secara ijtimaie (kolektif).
Namun demikian. sebagaimana pepatah Arab mengatakan bahawa bagi setiap era kegemilangannya pasti akan ada zaman kejatuhannya.

Maka, sekitar 200 terakhir ini, tepatnya ialah sejak kejatuhan empayar uthmaniyyah maka bermulalah era kejatuhan dan kemunduran umat Islam secara globalnya hingga terpecah menjadi komponen negara2 yg berbeza.
Kemunduran umat ini begitu hebat hingga ketahap mereka kehilangan jati diri dan identiti. Malah tak percaya lagi yg Islam akan kembali gemilang jika mereka memenuhi syarat 2 nya iaiti kembali kepada minhajin nubuwwah.
Dalam keadaan yg genting inilah maka Allah SWT telah membangkitkan tiga golongan yg mukhlisin, iaitu jemaah Tabligh, ikhwanul muslimin dan mujahidin utk membangunkan agamanya.
Penjelasannya ialah seperti berikut. iaitu sebagaimana saya jelaskan sebelum ini, manhaj dakwah Rasulullah saw ada tujuh peringkat:
1) dakwah
2) baiat 
3) Hijrah 
4) Nusrah 
5) jihad 
6) fatah 
7) khilafah.

Jemaah tabligh ambil manhaj nombor 1 hingga ke nombor 4 darinya (dakwah, baiah, hijrah & nusrah) Mujahidin ambil 3,4,5 (hijrah, nusrah & jihad).
dan gerakan Ikhwan ambil manhaj yg ketujuh (khilafah).
Kesemua marhalah ini masih belum dijalankan dalam erti yg sebenarnya,yakni baru sekadar lakonan & latihan, kerana realitinya ketiga gerakan tersebut masih juga belum mampu memacu bidang masing 2 ketahap kesempurnaan.
Habis tu siapakah yg akan menyempurnakan manhajin nubuwwah tersebut?
Logikanya,individu yg akan menegakkan ketujuh marhalah tsbt pastilah seorang yg hebat (pilihan Allah).it will be Al Mahdi Al muntazar.setelah kita melihat dgn zahirnya di depan kita bahawa keberadaan ulamak2 bertaraf dunia pada hari ini pun masih buntu menyelesaikan pertikaian dikalangan umat ini.
Sebab itu, hari ini Jemaah tabligh selalu menyebut dalam bayan mereka bahawa kita baru belajar2 dakwah, belum buat dakwah. Sebabnya ialah kerana kita baru berani mendakwahkan orang2 Islam, dan belum berdakwah dalam ertikata yg sebenarnya.
Adapun larangan para masyaikh agar rakan seusaha tidak mendakwah org kafir bukanlah larangan dalam bentuk tashri'ie (syariat), tapi irsyadie (kesesuaian dan krn kelemahan umat Islam dalam menjalankannya).
Ada maslahah yg Allah tunjukkan kepada mereka.
Iaitu menurut firasat mereka kita belum mampu bertahan dengan serangan batil sewaktu mendakwahkan non muslim, berjihad dan menegakkan negara Islam. kelemahan ini terjadi akibat umat Islam telah melupakan tanggungjawab dakwah sejak lebih 200 tahun yg lalu.

Jadi adalah lebih penting memupuk kesedaran umat Islam (para daie) yg sedang lalai, daripada memberikan tumpuan kepada orang lain.
hakikatnya orang Islam belum bersedia menerima kehadiran para muallaf dalam bilangan yg ramai dalam komuniti mereka, dan merasakan Islam sebagai agama eksklusif umat Islam.

Jika para sahabat dahulu sanggup menyediakan apa saja utk sambut orang yg nak masuk Islam, kita hari ini sebaliknya merasakan bebanan...
Justeru itu ada baiknya kita tumpukan perhatian kepada ummat Islam seketika sebagai persiapan ke arah dakwah yg lebih sempurna.
Dan ini bukanlah kesilapan, kerana sebagaimana hukum lari dari medan perang itu satu dosa, tetapi jika seseorang itu melarikan dirinya dengan niat utk membuat persiapan yg lebih rapi maka hukumnya tak salah di sisi Allah SWT.
Jika demikian keadaan JT, maka begitu juga dengan aktiviti Jihad yg dilancarkan oleh para mujahidin di serata dunia juga masih belum kaffah (bersifat runcit2), sebab bukan dalam satu saf, bukan di bawah pimpinan seorang amir, dan umat Islam diserata dunia belum mendapat tarbiyyah yg menyeluruh.
Kesimpulannya, dakwah, jihad dan khilafah yg sempurna hanya mampu ditangani oleh Al Mahdi as sahaja.malah kemerdekaan Syiria dan Palestin juga hanya akan berlaku di tangannya. Jika ada yg ragu silalah mencuba!!!
Begitu juga dengan kelompok pan islamisme. Politik mereka juga tidak bersifat inklusif. Umat Islam menguruskan politik & khilafah di negara masing2...
Walaupun kewujudan kelompok ini tidak memadai namun sekurangnya dapat mengelakkan umat ini dari dosa akibat meninggalkan perkara fardu iaitu membangunkan agama.

Jadi kita lihat Jt Cuba bangunkan agama Dari bawah. Sebaliknya kelompok mujahideen mula Dari tengah dan Pan Islamisme Dari atas.
Semuanya sedang berusaha mengikut ijtihad masing2. Jazahumullah ahsanal jaza'.
Namun begitu, menurut Al Faqir dalam keadaan getir ini, kalaulah kelompok dajjal sedang agresif membuat persiapan menyambut bos mereka, maka apakah Allah tidak buat perancangan bagi pihak umat Islam.

Dah tentu Allah sudah lama juga buat persediaan yg paling canggih & sempurna.
Cuma biasanya persediaan Allah nampak macam lemah, tak mengikut arus perdana dan bertentangan dengan adat kebiasaan dan kefahaman biasa.
Sebab biasanya Allah menewaskan musuh2 nya melalui jalan yg mereka tak sangka...

Dalam hadis Nabi saw ada bersabda: "Sesungguhnya iman akan berkumpul kembali ke Madinah sebagaimana seekor ular yg kembali ke sarangnya".
Maksudnya memandangkan Madinah suatu masa dahulu adalah markaz orang beriman maka di akhir zaman nanti zaman kegemilangan Madinah akan kembali (suasana Hijrah dan Nusrah)...
Inilah permulaan kebangkitan umat Islam...
Anehnya Nabi saw menyebut perkataan iman.
Secara lojiknya kepulangan iman ke sarangnya pastilah dengan wasilahnya, bukan dengan sendirinya. Dan bila kita mengamati maka kita akan yakin bahawa usaha yg akan mengiringi kepulangan iman ke Madinah adalah tahreekul iman.
Segala puji bagi Allah, satu2 nya usaha di dunia yg Allah lorong kan utk mementingkan halaqah dan majalisul iman adalah usaha dakwah dan tabligh....
Bila iman sudah kembali ke Madinah maka marhalah kedua dan ketiga akan tiba iaitu marhalah Hijrah dan nUsrah. Di waktu itu, umat Islam wajib berhijrah ke Madinah utk bergabung dengan kaum muslimin di sana.

Jika pada zaman Rasulullah saw marhalah bai'ah datang Selepas marhalah dakwah imaniyyah tetapi di akhir zaman, marhalah bai'ah datang selepas umat Islam berhijrah ke Madinah maka disana barulah mereka akan berbaiah di tangan Imam Al Mahdi as, dalam hadis menyebut 80.0000 umat Islam berbai'at di tangan beliau.
Selepas berbaiah maka mereka semua akan keluar berjihad ( marhalah kelima), dan negara pertama yg diserang adalah Syiria dan menyusul selepas itu giliran Palestin..
Selepas Saidina Umar dan Solahuddin Al Ayyubi adakah ada sesiapa dikalangan umat Islam selain Al Mahdi yg mampu merdekakan Palestin?.
Penaklukan terakhir umat Islam ke atas Baitul Maqdis menjelang kiamat sudah pasti ditangan Al Mahdi as.

Setelah Dajjal dibunuh, dan Yahudi2 dihapuskan dan agama kristian diluruskan maka bermulalah proses Dakwah, jihad dan khilafah dalam skala yg besar (seluruh alam) dan hakiki.
Imam Mahdi akan memimpin dakwah dan jihad sama seperti Para Sahabat di zaman Nabi saw, yang mana syiar mereka diwaktu itu ialah: aslim taslam (islamlah nescaya kamu akan selamat) inilah masa yg sebenar umat Islam menjalankan dakwah Ke atas non muslim secara alami. Di sinilah keinginan dan impian orang2 Tabligh akan tercapai.
Jika kamu enggan, maka berikanlah jizyah dalam keadaan hina.
Jika itupun masih enggan maka ketahuilah bersama kami ada segolongan umat yg mana kematian itu lebih lazat disisi mereka daripada cairan2 arak. Inilah bentuk jihad yg inklusif.
Disini pula keinginan para mujahidin tercapai.
Selepas seluruh dunia beriman, menandakan bahawa satu demi satu negara kuffar jatuh ke tangan orang Islam, maka fenomena inilah yg dinamakan Al fatah (penaklukan) marhalah Keenam.
Setelah dunia jatuh ketangan orang Islam, maka diwaktu itu barulah akan terlaksananya segala hukum dan undang2 Islam.

Disini pula keinginan golongan pan Islamisme akan tercapai.
Imam Mahdi akan memerintah dunia ini dengan penuh keadilan selama tujuh tahun, kemudiannya Nabi Isa as juga tujuh tahun dan setelah itu keadaan akan kembali rosak hinggalah kiamat..

Wallahu a'lam
Copy and paste: FB Info Akhir Zaman
26.11.2018: 12.10 pm

Wednesday, 21 November 2018

Mutiara Habib Umar Bin Hafidz

"Sebagaimana engkau membersihkan wajahmu agar indah dipandang orang, maka bersihkan pula hatimu agar indah dipandang Allah."

- Habib Umar bin Hafidz

"Semua persahabatan yang terbina di muka bumi ini akan menjadi permusuhan di hari akhirat kecuali persahabatan yang dibina dengan ketaqwaan."

- Habib Umar bin Hafidz

“Syukuri apa yang kau miliki. Jangan iri dengan apa yang orang lain miliki, maka Allah SWT akan memberimu apa yang belum kau miliki.”

- Habib Umar bin Hafidz

"Ada manusia yang amalnya seperti gunung di dunia namun di akhirat umpama debu yang berterbangan."

- Habib Umar bin Hafidz

"Menjaga perasaan seorang muslim adalah ibadah. Menyakiti hati seorang muslim dosanya lebih besar dari menghancurkan ka'bah. Siapa saja yang membuat senang hati seorang muslim, maka Allah akan membuatnya senang kelak di hari akhir."

- Habib Umar bin Hafidz

"Orang yang tinggi akhlaknya, walaupun rendah ilmunya lebih mulia dari orang yang banyak ilmunya tapi kurang akhlaknya."

- Habib Umar bin Hafidz

“Bila aku kecewa pada mereka yang banyak menyakitiku, aku teringat pada Rasulullah yang senantiasa memaafkan semua orang yang menyakiti beliau. Shallallahu alaihi wa sallam.”

- Habib Umar bin Hafidz

"Suatu saat kau akan dapati sesuatu yang kau pinta dari Allah sejak lama, mungkin sejak masa kecilmu yang bahkan kau sudah lupakan itu, tapi Allah tak akan melupakannya."

- Habib Umar bin Hafidz

"Jika kaulihat seseorang jauh dari Tuhannya, jangan kauejek dia. Allah lebih dekat kepada pendosa ketimbang orang-orang yang sombong."

- Habib Umar bin Hafidz

"Jika kamu ingin untuk berada dekat dengan Nabi Muhammad, maka kamu perlu untuk bangun malam dan melaksanakan Tahajjud."

- Habib Umar bin Hafidz

“Bila aku merasa harus membalas kejahatan orang terhadapku, aku teringat Rasulullah ketika beliau dilempari batu, dipukul, dan diusir dari Thoif, maka beliau hanya berdoa kebaikan dan hidayah untuk seluruh kampung tersebut, shalallahu alaihi wa sallam.”

- Habib Umar bin Hafidz

"Ramai wanita yang meniru wanita-wanita di TV, sehinggakan mereka tidak kenal lagi siapa Sayyidatina Fatimah Binti Rasulullah SAW."

- Habib Umar bin Hafidz

"Sungguh celaka la orang orang yang tidak melihat wajahnya Nabi Muhammad di akhirat kelak,iaitu orang orang yang mengagungkan para pemain bola sepak dan para artis lebih dari mengagungkan Rasulullah Saw dan para sahabat r.a."

- Habib Umar bin Hafidz

"Layanlah orang tuamu seperti Raja, maka rezekimu juga akan menjadi seperti Raja."

- Habib Umar bin Hafidz

"Jika jernih keadaan seorang mukmin, maka dia tak akan sabar untuk zikir kepada Allah."

- Habib Umar bin Hafidz

"Orang yang selalu mempunyai hubungan dengan Allah , maka Allah akan penuhi hatinya dengan rahmat dan ketenangan di setiap waktu."

- Habib Umar bin Hafidz

"Didiklah mata hati supaya jangan memandang hina pada orang lain walaupun dengan ahli maksiat."

- Habib Umar bin Hafidz

"Seandainya Allah perlihatkan pahala kesabaran, pasti ramai manusia yang berlumba lumba mendekati ujian."

- Habib Umar bin Hafidz

"Jangan sibuk dengan hal orang lain. Jaga lah hati kamu. Biarkan hati kamu senantiasa bersujud kepada Allah."

- Habib Umar bin Hafidz

"Wahai kamu semua yang mengharapkan pandangan daripada Allah, berselawatlah kepada Rasulullah Saw."

- Habib Umar bin Hafidz

Copy and paste: Whatsapp Group Skot 139/80 Lumut
21.11.2018: 2.47 pm

MAT KELUBI Pahlawan yang dilupakan

MENGKAJI sejarah perjuangan gerakan menentang campur tangan Inggeris dalam pemerintahan negeri Pahang pada hujung abad ke-19, ia tidak lengkap jika tidak disertai dengan cerita penglibatan seorang pahlawan bernama Mat Kelubi.
Mat Kelubi ialah pahlawan yang mati dalam perjuangannya.
Beberapa tahun selepas Sultan Ahmad Al-Muadzam Shah (1836-1914) terpaksa menandatangani perjanjian pada tahun 1888 meminta British memberi perlindungan ke atas Pahang seperti mana perlindungan yang diberikan ke atas Perak, Selangor dan Sungai Ujong, Negeri Sembilan, pergolakan tercetus di Pahang.
John P. Rodger dilantik sebagai Residen Inggeris pertama di Pahang dan bermulalah campur tangan Inggeris secara langsung dalam hal-hal pentadbiran, politik dan ekonomi negeri Pahang.
Di Perak pada tahun 1875, seorang Residen Inggeris, J.W.W. Birch telah mati dibunuh.
Selepas 13 tahun peristiwa pembunuhan di Pasir Salak, Perak, cengkaman Inggeris semakin kuat di Tanah Melayu. Sultan Ahmad tidak mampu lagi menolak walaupun para pembesar Pahang seperti Datuk Bahaman, Maharaja Perba Jelai (Tok Raja), Datuk Orang Kaya Chenor dan Imam Perang Indera Gajah (Tok Gajah) meminta baginda menolak permintaan Inggeris dan bersedia berperang dengan Inggeris.
Dalam gerakan menentang Inggeris, Mat Kelubi atau Mamat Kelubi ialah seorang pengikut setia Dato Bahaman, Tok Gajah serta anaknya Mat Kilau.
Kesetiaan Mat Kelubi bermula semasa Dato Bahaman, Orang Kaya Semantan, dilantik oleh Sultan Ahmad sebagai Orang Besar Daerah dengan kuasa pentadbiran di Sungai Semantan, Temerloh hingga ke Jeram, Bentong. Dato Bahaman telah melantik Mat Kelubi sebagai panglimanya sendiri.
Dengan pelantikan itu, Mat Kelubi bertanggungjawab sebagai ‘Kapit’ (pengawal peribadi) kepada Dato Bahaman. Nama sebenar Mat Kelubi ialah Awang Ahmad dan dia merupakan anak saudara Tok Gajah.
Ertinya Mat Kelubi ialah sepupu Mat Kilau, seorang pahlawan terkenal Pahang yang dilahirkan pada tahun 1865, terlibat dalam gerakan menentang Inggeris dan menyembunyikan identitinya sehingga tahun 1969 pada usia 104 tahun.
Pada awal pergolakan di Pahang setelah kedatangan Inggeris, Mat Kelubi hampir membunuh seorang pegawai Inggeris yang terlibat dalam satu pergaduhan dengan Dato Bahaman pada Oktober 1891 ekoran keengganan Dato Bahaman membenarkan Inggeris membuka lombong bijih di Semantan.
Bagaimanapun, tindakan Mat Kelubi itu dilarang oleh Dato Bahaman yang tidak mahu persengketaan berlarutan.
Mengutip cukai
Dato Bahaman juga marah dengan perbuatan Penguasa Inggeris di Hulu Pahang, E.A. Wise mendirikan balai polis di Lubuk Terua, Lanchang yang merupakan daerah kekuasaannya sebagai Orang Besar Semantan. Inggeris tidak lagi membenarkan Dato Bahaman mengutip cukai hasil hutan.
Ahli sejarah, Buyong Adil menulis dalam buku Sejarah Pahang bahawa pada tahun 1891, penduduk negeri Pahang terdiri daripada 50,509 orang Melayu, 3,241 orang Cina, 2,032 Orang Asli dan 102 orang Eropah.
Mengikut kajian riwayat Dato Bahaman oleh Noriah Sulong daripada Universiti Malaya, gerakan menentang Inggeris di Pahang berlarutan antara tahun 1891 hingga 1894.
Pada tahap kedua perjuangan pahlawan Pahang menentang campur tangan Inggeris, para pemimpin yang digelar pemberontak Pahang telah berpindah ke Terengganu dan Kelantan. Di Terengganu, Mat Kelubi dan pejuang Pahang bertemu dengan seorang ulama bernama Ungku Saiyid Paloh.
Bantuan Saiyid Paloh seramai 200 orang dari Besut, Terengganu serta Ulu Lebir, Kelantan telah bergabung tenaga dengan angkatan Pahang bersama Dato Bahaman, Tok Gajah, Mat Kilau, Awang Nong dan Teh Ibrahim. Mat Kelubi sebagai pengikut yang setia turut balik berjuang di Pahang.
Setelah melalui sempadan Terengganu-Pahang, pada 12 Jun 1894 mereka menghilir perahu di Sungai Tembeling hingga ke Pasir Tambang, Jerantut.
Di Pasir Tambang, mereka menyerang balai Polis Kuala Tembeling, membunuh lima orang polis Sikh yang ditempatkan oleh Inggeris untuk berkawal di situ.
Bagaimanapun, salah seorang daripada anggota polis Sikh yang dikenali sebagai Ram Singh dapat melarikan diri menaiki perahu hanyut menghilir Sungai Pahang sampai ke Pulau Tawar. Ram Singh menceritakan penyerangan balai polis Kuala Tembeling kepada Orang Besar Pulau Tawar yang menyebelahi Inggeris.
Berikutan kejadian itu, satu pertemuan antara Dato Bahaman, Tok Gajah, Mat Kilau dan Mat Lela di pihak penentang Inggeris dengan Tok Raja serta Panglima Garang Yusof yang bersimpati dengan Inggeris diadakan di Kampung Kedondong, Pulau Tawar untuk mencari jalan penyelesaian kepada persengketaan ekoran campur tangan Inggeris.
Mat Kelubi tidak menyertai pertemuan tersebut. Dia sebaliknya tinggal berkawal di Kuala Tembeling bersama lebih 50 orang pengikutnya.
Setelah gagal dalam perundingan dengan Tok Raja dan Panglima Garang Yusof, Dato Bahaman, Tok Gajah, Mat Kilau serta Mat Lela mudik balik ke Kuala Tembeling. Dalam perjalanan mereka bertempur di kubu Inggeris di Jeram Ampai, dan dapat membunuh 11 orang polis Sikh.
Mat Kelubi pula dengan enam orang pengikutnya mudik Sungai Jelai untuk menyekat tersebarnya berita kejatuhan balai polis Kuala Tembeling kepada pegawai Inggeris di Lipis yang ketika itu merupakan ibu negeri Pahang. Ketika itu Mat Kelubi tidak mengetahui kumpulan Dato Bahaman telah pulang dari Pulau Tawar dan berperang di Jeram Ampai.
Dalam buku Sejarah Pahang, Buyong Adil menjelaskan, pertempuran di Jeram Ampai mengorbankan 40 orang pengikut Dato Bahaman.
Dalam perkelahian di Jeram Ampai itu, pihak Inggeris juga telah kehilangan seorang pegawai kanannya, Wise, yang terbunuh dan mayatnya dikebumikan di Pasir Tambang, Kuala Tembeling.
Empat hari kemudian, semasa menaiki perahu di Sungai Tembeling bersama tiga orang pengikutnya pada 16 Jun 1894, Mat Kelubi pula telah diserang hendap oleh kumpulan pengikut Panglima Garang Yusof yang diupah oleh Inggeris.
Mat Kelubi terkena tembakan senapang. Dia terjun ke dalam sungai. Panglima Garang Yusof turut terjun ke dalam sungai dan menikam Mat Kelubi bertubi-tubi sehingga mati.
Sepupu pahlawan Mat Kilau itu berasal dari Kampung Pedah, Jerantut. Mat Kelubi berkahwin dengan Hawa dan memperoleh seorang anak bernama Awang.
Menurut cucu Mat Kelubi, Jalaluddin Awang yang ditemui penulis dua tahun lalu, ayahnya Awang telah berkahwin dengan Lehah. Mereka memperoleh lima orang anak bernama Hindun, Rashid, Habsah, Ropiah dan Jalaluddin.
Kata Jalaluddin yang sudah pun meninggal dunia pada usia 77 tahun pada Mac tahun lalu, ibunya pernah bercerita, datuknya Mat Kelubi telah mati ditembak oleh orang Melayu yang menjadi musuhnya ketika berperahu di sungai.
“Mat Kelubi terjatuh ke dalam sungai, kepalanya dikerat, manakala badannya tanpa kepala telah hanyut di Sungai Pahang lalu terdampar pada pasir di Pulau Dedari, Kampung Pedah, Jerantut,” kata Jalaluddin dalam satu wawancara dengan penulis.
Mayat
Orang kampung yang menjumpai dan mengenali Mat Kelubi membawa mayatnya untuk dikebumikan di perkuburan Kampung Lama Pedah.
Menurut Jalaluddin, sehingga kini kubur datuknya itu terletak berhampiran tiang masjid kampung tersebut dengan ditandakan menggunakan nisan batu sungai.
Wise, pegawai Inggeris yang terbunuh dalam pertempuran dengan orang Bahaman di Jeram Ampai, Sungai Tembeling, pernah menjadi Pegawai Daerah Temerloh antara tahun 1889-1891.
Pusara Wise terletak di atas bukit dikenali sebagai Bukit Gemuroh di pinggir Sungai Pahang di Pasir Tambang berhadapan pekan kecil Kuala Tembeling.
Di samping pusara Wise, terdapat sebuah lagi pusara dipercayai kubur seorang pegawai Inggeris yang tidak dikenali kerana tidak ada petunjuk pada batu nisannya.
Pasir Tambang menjadi tempat yang mencatatkan sejarah perjuangan pahlawan Pahang menentang Inggeris dan menjadi lokasi pertemuan para pembesar Pahang membawa balik Sultan Pahang Era Moden pertama, Sultan Ahmad dari Dungun, Terengganu ke Pahang.
Menurut Hikayat Pahang, iaitu cerita tradisi persejarahan Pahang dan juga tulisan tokoh sejarah Muhamad Yusoff Hashim dan Aruna Gopinath, bertempat di Pasir Tambang inilah Wan Ahmad menerima ikrar, sumpah setia serta pengakuan taat setia kepada Raja oleh orang besar-besar Pahang.
Wan Ahmad yang kemudian menjadi Sultan diceritakan telah bertitah kepada sekian orang-orang besar dengan menunjukkan perasaan tulus ikhlas serta menerima kasih dengan suara lemah lembut dan manisnya. Titah baginda: “Sebagai Raja, insya-Allah Taala, saya akan balas kebaktian sekian datuk-datuk.”
Diceritakan kononnya selepas pertempuran pada 16 Jun 1894, kepala Mat Kelubi telah dibawa ke Lipis untuk ditunjukkan kepada Inggeris sebagai bukti telah dibunuh.
Hanya badan tanpa kepala yang dipercayai Mat Kelubi dikatakan ditanam di Masjid Kampung Pedah iaitu kuburnya sekarang.
*Dipetik dari akhbar Utusan
Copy and paste: dari Facebook Kebangkitan Bani Jawi (Nusantara)
21.11.2018: 12.50 pm

SOHIBUSSAMAHAH DATO' MAHARAJALELA

Image may contain: 1 person, text

Rupa2nya Dato' Maharajalela yang dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh British kerana terlibat merancang pembunuhan JWW Birch ialah seorang MUFTI. (Malam kelmarin baru saya tahu dlm ceramah TGHH di Pasir Salak).

Maharajalela berketurunan anak Raja Bugis, Daeng Selili yang berhijrah dari Daerah Luwuk, Sulawesi ke Perak pada zaman pemerintahan Sultan Mudzaffar Shah III.
Sultan berbesar hati di atas kedatangan ulamak besar ini lantas melantiknya sebagai mufti bertaraf Orang Besar Berlapan. Beliau dianugerahkan gelaran "Dato' Maharaja Lela Tan Lela", dengan kuasa boleh memancung tanpa bertanya.
Sebagai seorang yang berjiwa Islam,Dato Maharajalela tidak boleh melihat penjajah asing yang berkuasa mencaturkan politik di Perak.Perak negeri yang mempunyai raja. Namun banyak perkara diputuskan oleh Residen British.
Dato' Maharajalela tidak boleh bersabar.Beliau bersama pemimpin² yang lain seperti Orang Kaya Seri Agar Diraja (lebih dikenali sebagai Dato' Sagor) dan Ngah Kandin, merancang dan membuat pakatan untuk membunuh James Wheller Woodfird Birch (J.W.W. Birch).
Birch yang lahir pada 3 April 1826 ialah anak kepada Reverend James Wheeler Birch, paderi gereja All Saints di Hertford,England.Birch ialah Residen British yang pertama di Perak yang dilantik pada November 1874.Tugasnya ialah mengutip cukai dan mentadbir Perak.
Birch mentadbir negeri tanpa mengambil tahu peraturan kerajaan negeri yang telah lama diamalkan.Beliau juga tidak berusaha belajar adat resam orang Melayu dan Raja² Melayu. Birch mengeluarkan arahan menuntut semua hasil cukai dan pendapatan negeri dikutip pegawai kerajaan.Hukuman akan dikenakan kepada mereka yang mengutip cukai tanpa mengikut peraturan British.
Perancangan Dato' Maharajalela untuk membunuh Birch mendapat perkenan Diraja dalam mesyuarat Durian Sebatang yang dipengerusikan oleh Sultan Abdullah dan dihadiri oleh pembesar²nya pada 21 Julai 1875.
Melihat penentangan orang Melayu terhadapnya,Birch bersama kumpulannya bergerak ke Pasir Salak pada 1/11/1875.Orang² Melayu yang bersenjata ketika itu sudah berkumpul di tepi sungai berhampiran dengan bot Birch.
Mereka mengoyakkan semua surat arahan British yang ditampal. Mereka kemudian membaling lembing ke arah Birch yang sedang mandi di sungai dan menghumbankannya ke dalam sungai.Turut terbunuh ialah kerani Birch berbangsa Melayu, Mat Arshad.Peristiwa ini berlaku pada 2/11/1875.
Antara nama yang dikaitkan dengan pembunuh an ini ialah Dato Maharaja Lela sendiri, Datuk Sagor, Si Putum, Pandak Endut, Laksamana Mohamad Amin, Ngah Ibrahim, Ngah Jabor dan lain².
Dato Maharajalela ditangkap dan dibicarakan oleh Mahkamah British pada 14 Disember hingga 22 Disember 1876 di Matang,Perak. Mahkamah kemudiannya menjatuhkan hukuman gantung sampai mati ke atas Sohibus Samahah Mufti Kerajaan Perak ini kerana bersalah membunuh anak paderi gereja All Saints di Hertford, England yang menzalimi rakyat Perak ketika itu.
Inilah harga yang dibayar oleh orang Melayu dan umat Islam untuk kedaulatan negara tercinta.
Semoga Allah merahmati Al Marhum dan mengalirkan semangat juangnya kepada umat Islam akhir zaman ini.

Copy and paste from Facebook
Omar Mukhtar Al-Qadry
21.11.2018: 12.31 pm

SEGITIGA BERMUDA, ILLUMINATI DALAM HADIS :

Illuminati adalah sebuah organisasi (secret society) penyembahan syaitan terbesar didunia yang dibiayai Rothschild.
Penubuhan Illuminati ini telah dinyatakan secara jelas oleh Rasulullah SAW dalam hadith ketika baginda bertanyakan tentang perkara ghaib yang dinampakkan Allah SWT kepada Ibn Sayyad.
Berikut adalah hadith yang dimaksudkan:
Imam Ahmad meriwayatkan dari Jabir bin Abdullah r.a, dia berkata;
Bahawasanya ada seorang wanita Yahudi di madinah melahirkan anak lelaki dalam keadaan (sebelah) matanya terhapus dan taringnya nampak (panjang). Rasulullah SAW khuatir kalau-kalau anak lelaki itu Dajjal. Lalu Baginda mencarinya, dan didapati dia sedang mendengkur di balik selimut. 

Melihat kedatangan Rasulullah SAW, ibu anak itu memberitahu;
"Hai Abdullah, ini ada Abul Qasim datang. Keluarlah dari selimut, temui dia!" kata Rasulullah SAW. "Kalau saja ibunya membiarkan, tentu anak itu akan berbicara berterus terang." Namun demikian tetap juga beliau bertanya, "Hai Ibn Sayyad, apa yang kamu lihat?" dia jawap, "Saya melihat kebenaran dan melihat kebatilan. ''Saya juga melihat 'Arsy di atas air.."

Rasulullah SAW bertanya, "Apakah kamu percaya bahawa aku Rasul Allah?" Dia malah balik bertanya, "Apakah kamu juga percaya bahawa aku Rasul Allah?" Rasulullah SAW menyatakan, "Aku beriman kepada Allah dan Rasul-rasul-Nya." Kamudian Baginda pergi meninggalkannya. Rasulullah SAW datang mencarinya lagi di kebun korma mereka. Kali ini pun ibunya memberitahu, "Hai Abdullah ini ada Abul Qasim datang." Oleh kerana itu Rasulullah SAW pun berkata, "Ada apa dengan perempuan ini?" Semoga Allah memeranginya. kalau saja dia membiarkan, pastilah anak itu akan berterus-terang."
(Perhatikan ayat ''Saya juga melihat 'Arsy di atas air..'')

Dari Abi Sa'id; berkata Abi Sa'id, "Rasulullah SAW, Abu Bakar dan Umar bertemu dengan Ibn Sayyad di suatu jalan di Madinah, maka Rasulullah SAW bertanya kepadanya, "Apakah kamu bersaksi bahawa aku adalah utusan Allah" ia bertanya kembali, "Apakah kamu bersaksi bahawa aku utusan Allah?" Baginda bersabda, "Aku beriman kepada Allah, malaikat-malaikatNya, dan kitab-kitabNya. Apa yang kamu lihat?" Ia menjawap, "Aku melihat singgahsana di atas air." 

Baginda bersabda, "Kamu melihat singgahsana iblis di atas laut. Apa lagi yang kamu lihat?" Ia menjawap, "Aku melihat orang-orang jujur dan pendusta." Bersabda Rasulullah SAW, "Kesamaran atas dakwaannya ini. Biarkan dia."

(Perhatikan pada ayat "Aku melihat singgahsana di atas air." Baginda bersabda, "Kamu melihat singgahsana iblis di atas laut.)

Dalam ayat berikut Ibnu Sayyad memberitahu kepada Rasulullah SAW bahawa dia ternampak sebuah singgahsana di atas air. Kenyataan Ibnu Sayyad itu kemudiannya dijawap pula oleh Baginda SAW dengan menyatakan bahawa singgahsana yang dikatakan oleh Ibnu Sayyad itu sebenarnya adalah ''singgahsana iblis diatas laut.''
Dalam menyentuh soal Illuminati, kita semua sedia maklum mengenai simbol-simbol organisasi tersebut. Dan pastinya kita mengenali logo Illuminati seperti didalam wang dollar Amerika.

SEGITIGA PIRAMID PADA LOGO ILLUMINATI
Kenyataan Baginda SAW yang menyebut singgahsana syaitan merujuk kepada organisasi Illuminati yang mana logonya jelas menunjukkan imej 'sebuah piramid dengan puncaknya bermata satu'. Piramid tersebut pula dikelilingi oleh lautan.
"Sesungguhnya Iblis meletakkan singgahsananya di atas lautan dalam riwayat lain di ataa air dan kemudian dia pun mengutus pasukannya. (HR. Muslim: 2813).
(Gambar) Logo Illuminati pada wang kertas dollar Amerika

Ibn Sayyad memiliki nama ahli Shafi, ada yang menyebutnya Abdullah bin Sayyad (Shayyad) atau Shaid.
Kebanyakan ulama berpendapat bahawa Ibnu Sayyad adalah satu 'perlambangan' sifat Dajjal yang ditunjukkan oleh Allah SWT.
Bagi melihat betapa dalamnya kebenaran hadith ini maka perlu untuk kita melihat kembali (secara ringkas) sejarah Ibnu Sayyad, Rothschild dan sedikit berkaitan Illuminati.

ROTHSCHILD, IBNU SAYYAD & ILLUMINATI
Rothschild adalah berasal dari keturunan Ibn Sayyad atau nama sebenarnya Saff atau Abdullah bin Said.

Beliau adalah penduduk Madinah berbangsa Yahudi ketika zaman Rasulullah SAW. 
Ibn Sayyad pernah hendak dipancung oleh Saidina Umar Al-Khattab kerana mengaku sebagai nabi di depan Rasulullah.

Ungkapan Rothschild itu mempunyai makna tersembunyi yang menunjukkan tanda hubungkaitnya dengan Dajjal. Ilmuwan islam percaya bahawa nama itu diberi sendiri oleh Dajjal kepada keturunan cucu-cicit Ibn Sayyad sebagai satu Kod Rahsia agen-agennya di masa depan.
(Kebanyakan ulama berpendapat bahawa keturunan Ibn Sayyad ini bersambung kepada keturunan Saud yg memerintah Arab Saudi sekarang ini)

MAKSUD ISTILAH ROTH
Rothschild adalah nama dalam bahasa Jerman dan terdiri dari gabungan dua perkataan iaitu Roth dan Schild. Menurut kamus nama Jerman, Roth bermaksud rambut merah atau nama gelaran bagi individu lelaki berbangsa Yahudi suku Ashkenazi yang mempunyai rambut merah.
Manakala dalam kepercayaan klasik Eropah, Roth adalah gelaran kepada kanak-kanak hasil sumbang mahram atau “anak sumbang mahram”.
Sepertimana yang kita ketahui, keturunan2 firaun hari ini masih mengamalkan cara hidup Firaun iaitu kahwin sesama adik beradik untuk mengekalkan pertalian darah dan kuasa memerintah dunia bagi menjayakan konspirasi agung Al Masih Ad Dajjal.
Maka jelaslah disini bahawa Roth itu bermaksud “anak sumbang mahram”.
*Firaun moden iaitu Queen Elizabeth Of England adalah ibu saudara kepada Bush dan Obama

MAKSUD ISTILAH SCHILD
Schild adalah ungkapan yang dalam kamus Jerman membawa maksud seseorang yang hebat yang tinggal di dalam sebuah rumah dan orang itu mempunyai tanda-tanda ketokohan yang tiada tolak bandingnya. Jika diteliti pada bunyi ungkapan Schild, bunyinya hampir sama dengan Sayyad atau Said.
Dalam menterjemahkan teori ini, para ilmuwan islam mengambil hipotesis bahawa maksud nama Schild sebenarnya merujuk kepada Dajjal yang tinggal di dalam sebuah biara yang mana dirinya dijumpai oleh Tamim Ad-Dhari seperti mana yang dikhabarkan di dalam hadith riwayat Imam Muslim.

DAJJAL ADALAH ANAK SUMBANG MAHRAM
Rahsia penonjolan nama Samiri dalam Al-Quran sudah TERBONGKAR, Samiri adalah ad-Dajjal dan Dajjal adalah Samiri. Cuma nama Dajjal adalah sebagai gelaran dan Samiri adalah nama sebenar.
Keluarga Dajjal berasal dari kampung bernama Samirah di Palestin. Kampung ini kemudian harinya menjadi pusat pemerintahan empayar Islam pada zaman Nabi Daud dan Nabi Sulaiman a.s.
Kelahiran Dajjal bermula dari bagaimana benih ibu dan bapanya bercantum. Ibu bapa Dajjal adalah dari baka anak luar nikah yang lahir dari kesedudukan haram sesama mahram.
Mereka berdua juga penyembah patung lembu yang ketika itu agama berhala bagi bangsa Yahudi di Palestin sebelum kelahiran Musa. Ibu bapa Dajjal telah melakukan penyembahan dan berdoa kepada patung lembu mereka untuk mendapatkan anak.
Setelah 30 tahun maka lahirlah seorang anak yang diberi nama Samiri. Nama itu diberi sempena nama kota Samirah tempat tinggal mereka.
Info :

Berdasarkan ketetapan takrifan tersebut, para ilmuwan islam menyimpulkan nama ROTHSCHILD sebenarnya bermaksud “Dajjal si anak haram yang berambut kemerahan yang tinggal di dalam sebuah tempat perlindungan.”
Kajian lanjut tentang rahsia nama Rothschild berserta hadith-hadith boleh dilihat pada Bab 22 buku Rothschild Yahudi Kepercayaan Dajjal. Ms 232 – 241.
Bukti hadith-hadith Rasulullah SAW telah memberi amaran tentang kewujudan Rothschild pada akhir zaman.

MISTERI KELUARGA ROTHSCHILD
Rothcshild adalah keluarga Yahudi yang paling misteri dalam dunia. Segala gerak-gerinya adalah bermotif meruntuhkan umat dunia khususnya umat Islam.
Revolusi Perancis, Revolusi Bolshevik Rusia, kejatuhan Amerika Syarikat, NAZI dan Holocaust, kejatuhan empayar Turki Uthmaniyah, penubuhan negara haram Israel, semuanya mempunyai kaitan dengan keluarga elit Yahudi ini.
Penyiasat-penyiasat konspirasi Barat dan Muslim yang celik minda mereka sering mempersoalkan sebab mengapa keluarga elit Yahudi ini seringkali 'diketepikan' media arus perdana daripada menyiarkan berita-berita mengenai mereka di media. Seolah-olah, keluarga ini cuba untuk meletakkan mereka di posisi selamat dari tumpuan awam.
Rothschild adalah keluarga yang mengasaskan dan mengamalkan pemujaaan syaitan melalui organisasi Freemason dan Illuminati. Jika Rothschild adalah seteru/masalah utama penduduk dunia hari ini, adakah Islam tidak memberi amaran terlebih dahulu kepada umatnya melalui hadith-hadith Rasulullah SAW sepertimana amaran yang diberikan oleh Baginda berkaitan Dajjal dan Yajuj Majuj.? Jawapannya ya. Ada.

IBNU SAYYAD BAKAL MEMILIKI HARTA DAN ANAK YANG SANGAT BANYAK!
Hadith ini menjelaskan kepada kita beberapa perkara utama yang memungkinkan bahawa Rothschild adalah dari susur galur keturunan Ibnu Sayyad yang tinggal di Madinah.
Hadith berikut berbunyi:
Telah berkata Ibn Umar, "Aku pernah bertemu Ibn Sayyad dua kali. Aku bertemu dengannya kemudian aku bertanya kepada sebahagian sahabat, "Apakah kamu bercerita bahawa dia itu Dajjal?" Mereka berkata, "Tidak demi Allah." sebahagian dari kamu telah bercerita kepadaku bahawa dia (Ibn Sayyad) tidak akan mati sehinggalah ia menjadi orang paling banyak harta dan anaknya di antara kamu, demikian pula dugaanmu pada hari ini.

Dua fakta penting yang boleh kita lihat di dalam hadith diatas, pertama (1) Ibn Sayyad bakal memiliki banyak harta dan, keturunan yang banyak melebihi para sahabat. Menjelaskan hal demikian Rasulullah menggunakan kalimah ( أكتر ) bagi menerangkan ciri-ciri harta ( مال ) dan anak ( وَلَدًا ) yang membawa makna paling banyak. Dalam nahu Arab, aksara Isim Tafdil yang memberi makna terlebih banyak dari orang lain. Kalimah أكتر berasal dari kalimah madhi أكتر bermaksud 'banyak atau melebihi.
Dalam penggunaan kalimat أكتر bagi menerangkan kekayaan yang melampau dan anak-beranak yang sangat ramai boleh dikaitakan dengan situasi keluarga Rothschild kini. Teori ini sangat rasional, tambahan pula pada zaman ini hanya keturunan Rothschild mempunyai kemewahan harta yang melampaui batas kemampuan manusia.
Imam Nawawi menjelaskan dalam syarahnya bahawa hal demikian (kekayaan dan anak) telahpun diperkatakan oleh ramai para sahabat. Ini bermakna sebahagian besar para sahabat mengetahui bahawa Ibnu Sayyad sememangnya akan ditakdirkan memiliki kekayaan dan keturunan yang banyak.
Keduanya (2), berkenaan kekayaan luar biasa Rothschild. Selain mempunyai rumah-rumah agam yang besar di Eropah, kemewahan melampau Rothschild boleh dilihat melalui barangan dirumahnya.

Tidak cukup dengan itu, Rothschild juga menguasai bank-bank utama di Amerika Syarikat, Arab Saudi, Dubai, Britain, Perancis, German, dan beberapa buah lagi di seluruh dunia.

Kekayaan sebenar keluarga Rothschild ini membuatkan seorang penulis - St Berbe cenderung untuk menggelar keluarga Rothschild sebagai The Money's Prophets.
Sabda Rasulullah SAW itu benar bila mana kita melihat kekayaan Rothschild sekarang yang tiada bandingnya sehingga mampu menguasai seluruh dunia dengan mencetuskan kemelesetan ekonomi, mencetuskan revolusi-revolusi dunia, perang-perang dunia, menubuhkan PBB, NATO dan sebagainya. Allahuakbar. Rasulullah SAW sangat benar dalam sabdanya!

SIAPAKAH 'MAKHLUK' DI BELAKANG KELUARGA ROTHSCHILD???
Mengapa seluruh keluarga Rothschild ini bertungkus-lumus mencetuskan masalah dunia? Bagaimanakah ia boleh mampu menyerap masuk ke semua negara dunia yang dipenuhi dengan pelbagai bangsa ,agama dan budaya?
Ia bukanlah percaturan Rothschild sendiri ,ia adalah hasil rancangan Dajjal yang berada di belakang keluarga ini.
Dajjal adalah manusia yang bertanggungjawab ke atas segla gerak-geri ahli-ahli keluarga Rothschild dan perkara ini cuba ditutup oleh ahli-ahli sejarah dengan tidak memasukkan nama Rothschild di dalam setiap krisis dunia.
Bagaimana keluarga kecil Yahudi ini bangkit dengan cepat, memiliki kekayaan yang melimpah ruah dan dalam masa yang sama memusnahkan negara-negara Islam serta membunuh jutaan umat Islam?
Manakala perkara yang lebih membingungkan para sejarawan ialah bagaimana Rothschild menyusun strategi ke seluruh dunia dalam masa yang singkat sedangkan pergerakannya terbatas ke beberapa negara Eropah sahaja?
Maka di sinilah kita mengesyaki ada 'orang belakang' yang membantunya dari segi penyebaran strategi dan orang belakang itu sudah pasti bukan calang-calang orang yang mampu melakukannya. Bagi menjelaskan lagi maksud, adalah lebih baik kita memahami dahulu susur-galur keturunan Rothschild yang sentiasa bersifat kontroversi.
Istana Rothschild di London yang digelar Waddesden Manor. Rothschil memiliki istana-istana bersaiz luarbiasa di seluruh Eropah .Akhbar lebih cenderung mendedahkan istana raja-raja dan artis Hollywood tetapi tidak pernah pun menhebahkan kemewahan istana Rothschild,mengapa?
Ini kerana Rothschild adalah pengawal media.
Associated Press (Rothschild) adalah media yang paling berpengaruh didunia kerana syarikat ini memilih dan menentukan berita apa yang masyarakat dunia perlu ketahui.
Satu-satunya keluarga yang sentiasa dielakkan untuk diletakkan di dalam buku sejarah ialah keluarga Rothschild. Ini kerana, keluarga ini adalah keturunan yang bertanggung jawab ke atas semua masalah dunia sehingga ke hari ini .
Ringkasnya semua revolusi dan perang-perang yang berlaku di seluruh dunia 90 peratusnya berpunca dari percaturan ahli-ahli keluarga Rothschild.

Hadis riwayat Muslim (Hadis No.2946), Rasulullah SAW bersabda:
ما بين خلق آدم عليه السلام إلى قيام الساعة أمر أكبر من الدجال
Mafhumnya:
''DI ANTARA PENCIPTAAN ADAM DAN TERJADINYA KIAMAT, TIDAK ADA FITNAH (DUGAAN) YANG LEBIH DAHSYAT DARIPADA FITNAH DAJJAL".
Copy and paste: FB Info Akhir Zaman
21.11.2018: 12.08 pm