Saturday, 6 September 2014

PONTIAN 2014 - SJK (CINA) CHEOW MIN

Tarikh: 6 September 2014
Tempat : SJK (Cina) Cheow Min, Pontian, Johor

Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pontian Johor : 314 km

SJK (Cina) Cheow Min terletak berhampiran dengan bandar Pontian, Johor. Sekolah ini telah dirasmikan pada tahun 1951 oleh Ketua Polis Daerah Pontian ketika itu Encik B.G. Griffin. Guru Besar pertama sekolah ini adalah Encik Goh Lim. 


Kempen "Go Red For Women" kali ini diadakan di Dewan SRK (Cina) Cheow Min di Daerah Pontian, Johor. Kempen kali ini adalah dengan kerjasama Jabatan Perpaduan Nasional dan Integrasi Negeri Johor dengan bantuan jururawat-jururawat dari Hospital Pontian. 
Berbagai acara dijalankan diantaranya termasuk Pemeriksaan Kesihatan, Senamrobik, Peraduan Mewarna untuk kanak-kanak, Latihan CPR dan lain-lain. 
Seramai 92 orang penduduk berhampiran telah menjalani Ujian Saringan Kesihatan yang dijalankan oleh Yayasan Jantung Malaysia. Kempen ini telah dirasmikan oleh Encik Rajali bin Hj Mudin, Pengarah JPNIN Johor manakala YJM diwakili oleh Puan Ainon Hj Kuntom, Pengarah Go Red for Women , Yayasan Jantung Malaysia. 

AKTIVITI-AKTIVITI YANG DIJALANKAN

SENAMROBIK

PEMERIKSAAN KESIHATANLAIN-LAIN ACARA


Kempen ini berakhir pada jam 2.00 petang. 
Selesai kempen dan mengemas barang-barang, kami pulang ke hotel untuk beristirehat dan akan pulang ke Kuala Lumpur keesokan harinya. Semasa program kami menginap di Hotel Pontian yang terletak di Jalan Delima, Pusat Perdagangan Pontian, Johor. 

Hotel Pontian
Jalan Delima, Pusat Perdagangan Pontian
82000 Pontian
Johor
Tel: 07-686 1000     Faks: 07-688 1230

Zulheimy Maamor
YJM
9.9.2014

No comments: