Sunday, 25 September 2016

KEMBARA PENANG 2016 - BUBBLE DASH RUN

BUBBLE DASH RUN 
BAYAN LEPAS, PENANG - 25/9/2016

Tahun 2016 hanya satu program sahaja yang saya sertai di Pulau Pinang iaitu Bubble Dash Run di Bayan Lepas, Pulau Pinang pada 25 September 2016. 


Ketika di Bayan Lepas kami menginap di Apple 1 One Hotel di Persiaran Bayan Indah, Bayan Lepas, P. Pinang. 
Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Bayan lepas adalah sejauh 352 km dan perjalanan mengambil masa 3 jam 53 minit. 

Bayan Lepas merupakan sebuah bandar satelit George Town ,Pulau PinangMalaysiaLapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang terletak di Bayan Lepas. Bayan Lepas menjadi hub perindustrian Pulau Pinang, menjadi Zon Bebas Perindustrian, di mana kilang-kilang kepunyaan syarikat antarabangsa turut terletak di sini. Menara SUNTECH terletak di sini. Pusat membeli-belah terpanjang dan terbesar di Pulau Pinang, Queensbay MallKompleks Bukit Jambul, dan Giant Hypermarket juga terdapat di sini. Bayan Lepas boleh dihubungkan ke bandaraya George Town melalui Lebuhraya Tun Dr Lim Chong EuTokong Ular terletak di sini. Populasi penduduk di Bayan Lepas mencecah 141,000 orang. Bayan Lepas sekarang memperoleh pembangunan yang pesat di Pulau Pinang. Terdapat banyak kondominium baru, tapak perumahan secara terkini berada dalam pembinaan di kawasan ini.
Queensbay Mall juga telah dibina dekat Bayan Lepas ini bagi memajukan ekonominya. Jejambat terus sampai ke Batu Maung juga telah siap digunakan di sini.
Menjelang musim cuti sekolah, larian jambatan Pulau Pinang adalah diadakan dekat Queensbay sini menjadikan titik permulaan.

Bersarapan pagi sebelum program bermula


Bersama ex Staf YJM, Anwar yang turut membantu kami semasa program


Program Bubble Dash Run seterusnya ialah di Dataran Merdeka Kuala Lumpur pada 23 Oktober 2016. 

No comments: