Sunday, 30 March 2014

YJM HEARTWEEK 2014 - CENTRAL SQUARE, SUNGAI PETANI, KEDAH

VENUE : CENTRAL SQUARE, SUNGAI PETANI, KEDAH
DATE: 26 - 30 MARCH 2014 

Program Minggu Jantung bagi tahun 2014 dimulakan dengan Program Minggu Jantung Sungai Petani 2014 yang berlansung dari 26 - 30 Mac 2014 bertempat di Central Square Sungai Petani. 
Seramai 424 orang telah menjalani ujian Saringan Kesihatan manakala 85 menjalani ujian Elektrokardiogram (ECG) sepanjang tempoh program ini dijalankan. 
Yayasan Jantung Malaysia telah kerjasama dari pihak Hektar Property Sdn Bhd (Central Square Management) serta bantuan jururawat-jururawat dari Pejabat Kesihatan Daerah Kuala Muda, Kolej Kejururawatan Sungai Petani dan juga dari Pantai Hospital Sungai Petani. 

CENTRAL SQUARE SUNGAI PETANI

Central Square Sungai Petani dibina pada 1997 adalah salah satu mercu tanda bandar Sungai Petani. Walaupun kini telah wujud pusat membeli belah yang terbaru seperti AmanJaya Mall dan Village Mall, Central Square tetap dikunjungi oleh pelanggan. 

UJIAN SARINGAN KESIHATAN 
Seperti biasa ujian Saringan Kesihatan YJM adalah Ujian Kolesterol, Ujian Glukos, Ujian Tekanan Darah, BMI dan lain-lain. 
SUNGAI PETANI, KEDAH


Sungai Petani adalah sebuah bandar yang terbesar di Kedah. Ia terletak berdekatan dengan Butterworth di Pulau Pinang dan kira-kira 70 km dari bandar Alor Setar. 
Sungai Petani dikatakan mengambil nama sempena sebatang anak sungai yang mengalir dari Sungai Merbok. 
Bandar ini dijangkan akan dinaikkan taraf bandaraya menjelang tahun 2015.

 

D Vista Hotel yang terletak di Jalan Kg Baru, Sungai Petani adalah hotel dimana kami menginap sepanjang berada di Sungai Petani. 

Warong Marina 3 terletak di hadapan Hotel D'Vista ... disini kami makan malam setiap selesai program selepas 10 Malam. 


Balai Polis Sungai Petani agak unik kerana kerana ia adalah sebuah bangunan lama yang dibina pada tahun 1916, terletak di Jalan Ibrahim. Sebuah lagi bangunan lama yang terdapat di Sungai Petani ialah Bangunan HSBC bank yang dibina pada tahun 1921. 

Di pusat bandar terdapat sebuah bangunan bersejarah iaitu Jam Besar yang dibina pada tahun 1936 untuk memperingati Jubli Perak King George V dan Queen Mary.

No comments: